Överblick 2018

Wilmer X / Sven-Ingvars / Uno Svenningsson / Linnea Henriksson / Petter / Dire Straits Experience / Bo Kaspers Orkester / Anna Ternheim / Sarah Klang / Peace Conspiracy / Shirin / Världens Band /
Joanna Åström / The Rhymes / Ghosts Within


TorsjöLive.jpg

Dire Straits Experience

Dire Straits är ett av de största bandet från England genom tiderna. De har ett speciellt sound och låtarna är geniala. Bandet har älskats av generationer av musiker och musikälskare. Två tidigare medlemmar från bandet (Chris White och Chris Whitten) kommer nu tillsammans med några av Englands bästa musiker till Torsjö Live 30 juni. De kommer att framföra alla de stora klassikerna som Sultans of Swings, Walk of Life, Money for Nothing och Brothers in Arms.Chris White är ”the Saxophone sound of Dire Straits” och förutom sin långa period med Dire Straits (1985-1995) har han samarbetat med storheter som Paul McCartney, Mick Jagger och Ray Charles. Chris Whitten är trummis och spelade med Dire Straits på världsturnen ”On every street” 1991-1992. 

På scen lördag 30 juni

Wilmer X.jpg

Wilmer X

Med 999 spelningar och över 20 album i bagaget, återförenas äntligen det legendariska Malmöbandet Wilmer X och ger sig ut på en efterlängtad sommarturné.  Bandet, som först gick under namnet Wilmer Pitt, har två av sina originalmedlemmar från 70-talet kvar; Jalle Lorensson och Nisse Hellberg. Trummisen Sticky Bomb och basisten Thomas Holst har anslutit senare. Framgångsrecept är enkelt: ”rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening” – ett av många klassiska Hellberg-citat. Med hits som Teknikens under och Vem får nu se alla tårar, gjorde bandet en lysande karriär under 80- och 90-talet. I år firar de 40-årsjubileum, vilket firas med en fullspäckad sommarturné runt om i landet.

På scen lördag 30 juni

Photo-by_Malin-Ingrid-Johansson_Linnea-Henriksson-5165-2.jpg

Linnea Henriksson

Det är inte många som kan sjunga om kärlek på ett så träffsäkert sätt som Linnea Henriksson.  Med ett nytt, självbetitlat album och grammisnomineringar som årets artist och årets pop 2017 i bagaget är hon en lysande stjärna på svensk pophimmel. Karriären som soloartist började redan 2010, då Linnea Henriksson lyckades charma idoljuryn med sin ljuva röst och personliga stil som hon inte gjorde avkall på. Efter att ha slutat som fyra i Sveriges största musiktävling slog hon igenom som soloartist med albumet Till mina älskade och älskare som hon skrivit  med bland andra Orup. Nu är hon aktuell med sitt senaste album Linnea Henriksson, som fått fina hyllningar av flera musikkritiker.

På scen fredag 29 juni

TorsjöLive.jpg

Bo Kaspers Orkester

Torsjö Live och Bo Kaspers Orkester har en speciell relation. Tack vare bokningen av Bo Kaspers som vår första headline vågade vi bjuda till den första Torsjö Live 28 juni 2014. Gruppen trodde på vår festivalidé och Bo Sundström yttrade de legendariska orden: ”Torsjö Live är som Woodstock för vuxna”
Nu när vi firar 5-års jubileum 2018 är naturligtvis Bo Kaspers Orkester på plats. Fredagen 29 juni blir Bo Kaspers kväll. Kom, njut och dansa!
Blir svensk musik bättre? Blir musiken mera svensk?

På scen fredag 29 juni

se.jpg

Sven-Ingvars

Den 22:a mars 2017 somnade Sven-Erik Magnusson – en av Sveriges största musikprofiler – in efter en lång tids sjukdom. Nu har sonen Oscar Magnusson tagit plats vid mikrofonen för att låta minnena av Sven-Ingvars få leva vidare. Vi kan nu stolt presentera att turnén Länge leve Sven-Ingvars! gör ett stopp på Torsjö Live.

På scen fredag 29 juni

 

Uno_1.jpg

Uno Svenningsson

1994 fick han sitt stora genombrott med låten "Under ytan" som genom åren tolkats av flera svenska artister och översatts till engelska, finska och danska. I höstas gjorde han stor succé i TV4:s "Så mycket bättre" där hans version av Anders Wendins "Du kommer ångra det här" har streamats mer än 2,5 miljoner gånger på Spotify och spelats flitigt på radiostationer runt om landet. I februari i år släpptes hans åttonde soloalbum "Andras låtar". 
Med på skivan finns bland annat tolkningar av Sveriges största artister som Håkan Hellström, Peter LeMarc och Olle Ljungström. 
I juni får vi äntligen se honom på scen i Torsjö!

På scen lördag 30 juni

Sarah_Klang-2-Photo-Mattis_Lindqvist.jpg

Sarah Klang

Hon slog tittarna med storm i SVT:s ”På Spåret”, var nominerad i Grammisgalan som ”Årets Nykomling” och har släppt sitt nya album ”Love in the milky way”.

Med sin säregna, starka och samtidigt varma röst har hon hyllats och blivit beskriven som en framtida klassiker i musiksverige. Sarah själv, som på sin Facebooksida kallar sig ”The saddest girl in Sweden”, beskriver sina låtar som ledsamma och bitterljuva, med texter inspirerade från tidigare relationer. På scen lovar hon publiken mer än den vemodiga sida vi kan höra i hennes musik; då tar adrenalinpåslaget hennes mäktiga röst till en mycket vacker och svårslagen nivå.

På scen fredag 29 juni

_MG_4654.jpg

Petter

1998 slog Petter Alexis Askergren igenom med låtarna Mikrofonkåt och Vinden har vänt, och fick motta hela tre grammisar för sitt debutalbum Mitt sjätte sinne, som fick enorm betydelse för 90-talets svenska hiphop-scen. Sedan dess har han hunnit med hela åtta fullängdsalbum och lyckats etablera sig som en av landets största hiphop-ikoner. I vår släpper han äntligen nytt album som i sommar följs upp med en stor Sverigeturné.

På scen lördag 30 juni

Varldens Band Session-266 2_webb.jpg

Världens Band

Tre kontinenter, sex länder och tretton bandmedlemmar. Världens Band tar dig med ut på en spännande resa med musikaliska influenser från vår planets alla hörn. Det började som ett experiment i Stockholm 2012, där musiker fick utrymme att mötas och skapa tillsammans - med musik som sin gemensamma nämnare. 2015 kom debutalbumet Transglobal roots fusion och i vår kommer uppföljaren Dadjalo. Bandet har hyllats internationellt av flera kritiker, och ger sig i sommar ut på en omfattande Europaturné. 

På scen lördag 30 juni

Anna-Ternheim-PRESS-1_Foto-Jerker-Josefsson_webb.jpg

Anna Ternheim

Hon har vunnit flera grammisar och har hyllats av kritiker världen över. I år lämnar hon Manhattans myllrande storstadsliv för att turnera i Europa, med stopp i Torsjö. I skapandeprocessen av hennes senaste album All the way to Rio stötte hon ihop med konstfotografen Jacob Felländer. De bestämde sig för att låta sina världar. Även turnén skiljer sig från hennes tidigare. Med på scen har hon pianisten Martin Hederos, känd från The soundtrack of our lives och Tonbruket. Tillsammans lovar de en exklusiv och intim konsert med stämningsfulla musikarrangemang.

På scen fredag 29 juni

Shirin

Hon slog igenom på allvar i melodifestivalens mellanakt med sin och Damn!s cover av vinnarlåten If I were sorry. I april släpps hennes debutalbum och hon har redan blivit hyllad av internationella storstjärnor som den amerikanska sångerskan SIA. Den tjugonde april släpps hennes debutalbum som hon arbetat på i över tre år. 2018 är med andra ord året med stort Å för Shirin – och vi är oerhört glada att hon delar det med oss på Torsjö Live!

På scen lördag 30 juni

PeaceConspiracy bild-2.jpg

Peace Conspiracy

”Ska vi inte göra något rockigt?” var frågan som för några månader sedan blev starten till The Peace Conspiracy, som enligt bandmedlemmarna Meja Kullersten och Conny Bloom är den fredligaste konspirationen i världen. Nu är de aktuella med en ny EP och Sverigeturné, med ett stopp i Torsjö den 29:e juni.
Meja Kullersten, som slog igenom med dunderhiten ”All about the money” för 20 år sedan, beskriver den 70-talsinfluerade musiken som rockig, ärlig och naken. För att få fram den genuina och oslipade känsla de har under sina liveframträdanden, är bandets nysläppta EP Peace Conspiracy inspelad på endast en tagning rakt igenom.

På scen fredag 29 juni

Joeds1.5 (kopia).jpg

Joanna Åström

I juni 2015 flyttade Tyringetjejen Joanna Åström till London och popmusikens förlovade land för att satsa helhjärtat på en dröm hon burit med sig sedan barnsben. Idag, knappt tre år senare, har hon med sin fina och unika känsla för rytm och mix av olika musikstilar haft flera stora spelningar runt om i London, producerat egen musik och blivit hyllad av erkända DJ’s i sin genre. I sommar är det premiär för Joanna Åström i Sverige. Inget gläder oss mer än att hon väljer hemmaplan!

På scen lördag 30 juni

Ghost Within HEMSIDA.png

Ghosts Within

Bandet Ghosts Within från Kristianstad beskrivs som ett rockigt band med rötterna i bluesen. Det hela började som ett musikaliskt projekt under sommaren 2017 av sångaren och gitarristen Erik Ottosson och gitarristen Christoffer Karlsson som efter någon månad släppte demotapen My Riverman. Tidigare i år anslöt Sigrid Abrahamsson, basist, och Oliver Swahn Hall, trummor, och bandet har nu siktet inställt på ett första albumsläpp. Musiken beskrivs ofta som en mix av The Doors, Neil Young, Pink Floyd och Howlin’ Wolf.  

På scen lördag 30 juni

rhymespress1.jpg

The Rhymes

Deras allra första spelning blev en succé; när de sista tonerna ljudit kunde publiken inte sluta sjunga till musiken, som beskrivs som manisk pop och indierock. För drygt en vecka sedan släpptes senaste singeln ”Move on”. Målet med musiken är glasklart; de vill ge sin publik en euforisk upplevelse och riva murarna som separerar bandet och människorna framför scen.

På scen fredag 29 juni