På scen 2019

Sister Sledge / Dan Hylander & Raj Montana / Molly Sandén / Familjen / Eagle-Eye Cherry / Pernilla Andersson / Staffan Hellstrand / Smith and Thell / Hoffmaestro / Titiyo / Baskery / Nicky William / Renaida / Dotter / Henrik Henriksson / Mattias Olofsson


Läs mer om artisterna på Torsjö Live Festival 2019

Torsjö-Live-Festival-artister-Sister-Sledge-2019.jpg

Sister Sledge

En av musikhistoriens mest ikoniska ”tjejband” kommer till Torsjö Live. Systrarna var under 70/80-tal synonymt med amerikansk disco av bästa märke. Med hits som ”We are family” och ”He´s the greatest dancer” och otaliga samarbeten med de främsta inom soulen har Sister Sledge spridit glädje till generationer.

Systrarna har genom åren spelat för presidenter och påvar. Nu kommer de till Torsjö Live för att sjunga för oss.

Kim och Debbie Slegde kommer nu med sitt 8-man starka band till Torsjö Live fredagen 28 juni. Dans, glädje och sväng på Torsjö Lives stora scen där ingen kommer att kunna stå still.

På scen fredag 28 juni

Dan-Hylander-Raj-Montana-Band-artister-Torsjö-Live-Festival-2019-kvadrat.jpg

Dan Hylander & Raj Montana Band

Allt sedan 70-talet är Dan Hylanders namn intimt förknippad med svensk populärmusik. Som producent och låtskrivare har han samarbetat med mängder av svenska artister som Totta Näslund, Björn Skifs och Tomas Ledin. Med Raj Montana Band och Py Bäckman släppte Dan Hylander en serie bejublande album på 80-talet, då han slog igenom på alvar. Efter 2 rockbjörnar, soloprojekt, mängder av samarbeten och långa perioder i Peru är nu Dan Hylander tillbaka i Sverige och har återförenats med sitt Raj Montana Band.

På lördag 29 juni står Dan Hylander med sitt Raj Montana Band på Stora Scen på Torsjö Live redo att ge dig en oförglömlig konsertupplevelse. Kom, minns, njut!

På scen lördag 29 juni

Molly_Sanden_webb.jpg

Molly Sandén

Hennes musik har spelats flitigt på radiostationer runt om i landet och det senaste albumet Större rosades av både kritiker och fans. Med sin fantastiska tolkning av Edith Södergrans poesi i SVT:s Helt Lyriskt råder det inga tvivel om att Molly Sandéns artistsaga bara har börjat.

Under 2018 släpptes hennes tredje album Större, vilket också är det första albumet helt på svenska. Låtarna skrevs och producerades på mindre än ett år och är enligt sångerskan en känslomässig resa av det hon genomgått under den perioden. Det kritikerrosade albumet spelades över 70 miljoner gånger på musiktjänsten Spotify, vilket gjorde henne till Sveriges mest streamade svenska kvinnliga artist samma år.

På scen lördag 29 juni

Familjen_press-2017-foto-Patricia-Reyes.jpg

Familjen

Med superhiten Det snurrar i min skalle vann han år 2007 en grammis för bästa musikvideo. Samma år utsågs videon till en av världens 50 bästa av publikationen Pitchfork. Året därpå var Johan T Karlsson förband till rockgruppen Kent och gav sig ut på egen turné. 2014 var han en av sju deltagare i TV4:s omåttligt populära Så mycket bättre.

Succén följdes av sex år i skuggan vilket gav hässleholmssonen tid att producera musik åt bland andra Tove Styrke. Han blev dessutom pappa för andra gången vilket kom att påverka skapandet av det senaste albumet Kom. I albumet som släpptes 2018 lägger han fest och förälskelse åt sidan för att förmedla ett medvetet och eftertänksamt budskap om en värld i obalans. Skivan möttes av fina recensioner och Familjen begav sig återigen ut på turné.

På scen lördag 29 juni

Eagle-Eye-Cherry_Press1.jpg

Eagle-Eye Cherry

Eagle Eye Cherry föddes 1968 i Stockholm. Familjen, som under 1970-talet bodde i Farstorp utanför Hässleholm, var musikalisk. Pappa Don Cherry var jazzmusiker och halvsystern Neneh Cherry är sångare. Vid 14 års ålder gick flytten till New York City, där Eagle Eye så småningom kom in på High School of performing arts. Efter faderns död 1995 flyttade sångaren tillbaka till svensk mark för att satsa helhjärtat på musiken. Debutsingeln Save tonight släpptes den 23:e november 1997.

Låten som består av endast fyra ackord, blev snabbt populär i Sverige och Skandinavien. Sommaren 1998 var den USA:s mest spelade på radio och snart hade singeln sålt platina.Efter flera års turnerande tog Eagle Eye Cherry en paus från det hektiska livet som popstjärna. Under tiden arbetade han med att skriva musik och ta sig tid för vänner och familj. Längtan efter att stå på scen blev emellertid för stor och under maj 2018 kom han tillbaka med singeln Streets of you.

På scen lördag 29 juni

Smith_Thell_1_low.jpg

Smith and Thell

Det var passionen för konst, skapande och akustiskt baserad musik fick Maria Jane Smith och Victor Thell från Helsingborg att starta ett gemensamt musikprojekt. Det blev Smith and Thell - som med inspiration från stora namn som Björk, Mumford and Sons, Alanis Morisette och Bon Iver debuterade med singeln Hippie Van 2014 .2017 släpptes debutalbumet Soul Prints.

Dessförinnan har duon bland annat fått ärofyllda utmärkelser som Årets artist på Denniz Pop Music Awards samt landat ett skivkontrakt i USA. Som om inte detta vore nog är Smith and Thell dessutom några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare. Det unika country-influerade popsoundet i kombination med meningsfulla och djupa texter har visat sig gå hem bland en bred publik. Under våren har låten Forgive me friend toppat listor på bland annat Spotify och Svensktoppen, och miljontals människor världen över har trängts på dansgolven.

På scen fredag 28 juni

5D661FF0-985E-4413-B015-1D78A7738EBD.jpg

Titiyo


Listan över Titiyo Jahs karriär kan göras lång. För 30 år år sedan släppte hon sin debutsingel som belönades med en grammis för årets nykomling. 2001 slog hon igenom med låten Come Along, som skrevs och producerades tillsammans med Jocke Berg från Kent och Peter Svensson från the Cardigans. Det lite rockigare soundet tog låten till topplistor världen över.

Under karriären har hon hunnit med sex fullängdsalbum, mottagit ytterligare tre grammisvinster och kallats för en svensk Aretha Franklin. Dessutom har hon experimenterat med flera olika musikstilar och spännande samarbeten, vilket nu gjort henne till en av landets mest folkkära artister.

För tre år sedan gav Titiyo för första gången ut musik på svenska. Hennes senaste album 13 gården som hyllats med superlativ fick henne att efter sju års paus ge sig ut på en sverigeturné. Nu är hon aktuell med singeln Som Ingenting och tar sig återigen ut på spelningar i landet.

På scen fredag 28 juni

Hoffmaestro-2019-_68A6384HMC_SQ.jpg

Hoffmaestro

Hoffmaestros karriär tog fart när generationsfilmen Stockholm Boogie hade biopremiär 2005. Då stod elvamannabandet för allt från manuskript och regi till soundtrack. Ledmotivet Desperados gjorde succé och året efter kom singeln Your Dad som belönades med en grammisnominering. 2008 släpptes debutalbumet the Storm med låten Highway Man, som nu är en av bandets mest spelade låtar.

Musiken skrider över flera genrer och beskrivs som en villkorslös blandning av bland annat soul, ska, country, hip-hop och folkrock. För bandet är det viktigt att materialet ska vara enkelt att ta till sig. Deras över 100 000 000 streams på Spotify torde ses som en god måttstock för att de lyckats.

På scen fredag 28 juni

Baskery+tribunes_Jeaneen_Lund.jpg

Baskery

Baskery består av systrarna Stella, Greta och Sunniva Bondesson från Stockholm som började sin musikaliska resa började i kvartetten Slaptones, med pappa Jan-Åke Bondesson vid trummorna. Kontrabas, distad slide-banjo och trestämmig sång samt en uppsättning trummor som spelas med fötterna resulterade i den musikstil som systrarna själva beskriver som “banjopunk” och “nordicana”.

Listan över Baskerys karriär kan göras lång. Trion har tillbringat flera år i USA, bland annat i Nashville och Los Angeles, och gjort flera turnéer i nästan alla landets stater. De har dessutom varit förband åt Robbie Williams samt blivit överösta med beröm av superstjärnor som Bruno Mars. I oktober 2018 släppte de sitt fjärde album Coyote & Sirens, som enligt bandet är inspirerat från tiden på andra sidan Atlanten.

På scen lördag 29 juni

L1040448foto-Patrik_Sventelius-e1519728653349.jpg

Staffan Hellstrand

Som 16-åring började Hellstrand skriva konsertrecensioner och tog sig till ålderdomshem för att spela gitarr och sjunga. Snart var han en del av bandet Dimmornas bro och därefter frontfigur i rockgruppen SH!. 1989 gjorde sångaren debut i eget namn med albumet Hemlös, som är en hyllning till poeten Dan Andersson.

Solokarriären gav mersmak. Snart kunde Staffan Hellstrand stoltsera med två grammisar, flera rockbjörnar och ett stort antal odödliga svenska klassiker. Den melodiösa rocken och de poetiska texterna med inslag av samhällskritik blev hans signum. Låtar som Lilla Fågel Blå, Fanfar och Fiskarna i Haven hör alla till hans betydande låtskatt.

På scen lördag 29 juni

Pressbild-hoest-2018.JPG

Pernilla Andersson

Låtskrivaren, producenten och musikern Pernilla Andersson gedigna intresse för musikproduktion växte fram under mitten av 80-talet i Kristianstad. När Michael Jacksons album Thriller spelades för första gången, var det inte bara de välskrivna låtarna och den säregna rösten som fascinerade artisten, utan den genomtänkta helheten i albumets produktion. 15 år senare var hon den första kvinnliga producenten på ett större skivbolag.

1999 släppte Pernilla Andersson sitt första album och har sedan dess gett ut 10 skivor som soloartist. Den 44-åriga singer-songwritern har dessutom varit förband för stjärnor som Eagles, Joshua Radin och Katie Melua. 2013 tilldelades hon Sir George Martin Music Award och har blivit grammisnominerad två gånger som ”Årets kompositör” och ”Årets Artist”. På Torsjö får vi äran att njuta av hennes fantastiska artisteri och konstnärsskap, som gång på gång får fina recensioner av såväl besökare som av kritiker.

På scen lördag 29 juni

dotter-promo-8.jpg

Dotter

Johanna Jansson, känd under artistnamnet Dotter, föddes i Arvika 1987 och är sångare och låtskrivare. Under ett besök på Arvikafestivalen kom drömmen om artisteri igång på allvar och 2014 släpptes debutsingeln My Flower. Därefter har sångerskan släppt mer musik samt uppträtt på bland annat Sommarkrysset, Peace and Love och turnerat med Miss Li. Namnet Dotter kommer från ”dotter av Moder jord” och står för hennes stora engagemang för natur- och djurrättsfrågor. Stora namn som Joni Mitchell, Lorde, MØ, First Aid kit och Florence and the machine är viktiga influenser i skapandet.

Hon har varit med och skrivit bidragen A million years och Victorious som båda tog sig direkt till final. 2018 stod hon själv på scen med den favorittippade låten Cry, där hon slutade sexa i deltävlingen i Malmö. I vår är hon aktuell med den kraftfulla och känslofyllda duetten Walk with me tillsammans med Måns Zelmerlöv. Låten framfördes under mellanakten på melodifestivalens Andra Chansen.

På scen lördag 29 juni

635A6273.jpg

Renaida

Renaida Kebyera Braun föddes 1997 i Tanzania och är uppvuxen i Nyköping. Efter gymnasieexamen 2016 blev hon upptäckt i Idol där hon tog den annars så hårda juryn med storm. Med hennes unika och kraftfulla röst och karismatiska personlighet hamnade hon till slut på en sjätteplats i Sveriges största musiktävling.

Sedan dess har hon gjort succé som prinsessan Safa i musikalen Äventyret Aladdin, där hon spelat mot bland andra Claes Malmorg och Markoolio. 2018 var hon med i Melodifestivalen med låten All the feels, som via andra chansen gav henne en finalplats på Friends Arena. Efter fjolårets lyckade sommarturné är Renaida aktuell i den andra säsongen av TV4:s satsning Stjärnornas Stjärna.

På scen fredag 28 juni

nickyWilliam_Press.jpg

Nicky William

Blott 20 år gammal släppte Oxelösundaren debut-EP:n Upwards 2015. Ett par år senare väntade ett samarbete med sångaren i indiepopbandet Popsicle, Andreas Mattsson. Med artistnamnet Nicky William, en kombination av sångarens för- och mellannamn, släpptes för drygt ett och ett halv år sedan debutalbumet Set your loved ones free, we have you surrounded.

Artisten har hyllats för sitt förträffliga låtsnickeri, som med sin varma själ tar ett fast grepp om lyssnare och publik från första stund. Det finns en bakomliggande melankoli i sångarens effektiva gitarrspel och djupa, lågmälda stämma som inte glöms i första taget. De uttrycksfulla och mogna texterna ger känslan av att det är en människa med en stor dos livserfarenhet som ligger bakom dem.

På scen fredag 28 juni

1-1_low.jpg

Mattias Olofsson

Det är inte första gången Bjärnumssonen står på scen i större sammanhang. Tidigare har han bland annat varit med i revyer och musikaler, spelat en av huvudrollerna i Rock of Ages och varit med i flera uppsättningar med bland andra Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Nu bor han i Stockholm med sin familj där han frilansar som musiker och låtskrivare.

Sångaren hämtar inspiration från små bekymmer och ljusglimtar i vardagslivet. Han tror att många kan känna igen sig i hans positiva betraktelser, som sjungs på skånska.
– Jag är en glad och kärleksfull person, så det känns naturligt för mig att min musik ska vara upplyftande och svängig.

Framträdandet på Torsjö Live blir minst sagt lokalt. Alla på scen är nämligen hemmahörande i Norra Skåne:
– Vi blir ett femmannaband och de är de bästa musikerna i regionen, säger Mattias Olofsson som på scen lovar god stämning och svängig musik.

På scen lördag 29:e juni.

Henrik5.2.jpg

Henrik Henriksson

För 50-årige Henrik Henriksson från Hässleholm har musiken alltid varit en stor del av livet. Tidigare har han spelat gitarr och sjungit i soulbandet OnQ, som med bland Mike Watson och Sanne Salomonsen har gjort ett flertal spelningar både i och utanför Hässleholm. Nu är Bjärnumssonen aktuell med sitt nya soloalbum Lungs som spelats in under hösten i Malmö:
– Det känns helt rätt! Jag kan verkligen stå för den nya plattan, säger Henrik och beskriver sin musik som en blandning av pop, soul och country.

Fredagen den 28 juni kommer han till Torsjö för sin första festivalspelning som soloartist.
– Det blir spännande. Det är något helt annat att spela sin egen musik och jag hoppas att folk tar till sig av den, säger Henriksson. Med sig på scen har han ett gäng talangfulla musiker från Malmö som tillsammans lovar publiken härlig stund:
– Vi ska ge allt vi har!

På scen fredag 28 juni

Hildur_Höglind_FOTO_BJÖRN_LINDBERG_1x1.jpg

Hildur Höglind

Hildur Höglinds musikaliska resa tog sin början i Johannishus, ett par mil utanför Karlskrona. Hennes förtrollande mjuka och säregna röst tillsammans med ett proffsigt låtsnickeri har varit en vinnande kombination; Stimstipendiet, Blekinges kulturpris samt första plats i P4-nästas regionfinal är blott ett fåtal av singer-songwriterns meriter.

Musiken kan liknas vid ett atmosfäriskt möte mellan soft pop och folk där texter och känslor ges extra stort utrymme. När Hildur Höglind berör ämnen som hjärtesorg, psykisk ohälsa och existensiella frågor lämnas ingen oberörd. Nu är Hildur Höglind aktuell med singeln Further Apart, som efter bara några dagar på streamingtjänsten Spotify fått över tusen streams, och i sommar släpps en ny EP. Som om inte det vore nog är hon dessutom nominerad i den internationella musiktävlingen Independent Music Awards som avgörs i New York den 21-22 juni.

Pop up-framträdande lördag 29 juni