På scen 2019

Sister Sledge / Dan Hylander & Raj Montana / Molly Sandén / Eagle-Eye Cherry / Pernilla Andersson / Smith and Thell / Renaida / Henrik Henriksson


Läs mer om artisterna på Torsjö Live Festival 2019

Torsjö-Live-Festival-artister-Sister-Sledge-2019.jpg

Sister Sledge

En av musikhistoriens mest ikoniska ”tjejband” kommer till Torsjö Live. Systrarna var under 70/80-tal synonymt med amerikans disco av bästa märke. Med hits som ”We are family” och ”He´s the greatest dancer” och otaliga samarbeten med de främsta inom soulen har Sister Sledge spridit glädje till generationer.

Systrarna har genom åren spelat för presidenter och påvar. Nu kommer de till Torsjö Live för att sjunga för oss.

Kim och Debbie Slegde kommer nu med sitt 8-man starka band till Torsjö Live fredagen 28 juni. Dans, glädje och sväng på Torsjö Lives stora scen där ingen kommer att kunna stå still.

På scen fredag 28 juni

Dan-Hylander-Raj-Montana-Band-artister-Torsjö-Live-Festival-2019-kvadrat.jpg

Dan Hylander & Raj Montana Band

Allt sedan 70-talet är Dan Hylanders namn intimt förknippad med svensk populärmusik. Som producent och låtskrivare har han samarbetat med mängder av svenska artister som Totta Näslund, Björn Skifs och Tomas Ledin. Med Raj Montana Band och Py Bäckman släppte Dan Hylander en serie bejublande album på 80-talet, då han slog igenom på alvar. Efter 2 rockbjörnar, soloprojekt, mängder av samarbeten och långa perioder i Peru är nu Dan Hylander tillbaka i Sverige och har återförenats med sitt Raj Montana Band.

På lördag 29 juni står Dan Hylander med sitt Raj Montana Band på Stora Scen på Torsjö Live redo att ge dig en oförglömlig konsertupplevelse. Kom, minns, njut!

På scen lördag 29 juni

Molly_Sanden_webb.jpg

Molly Sandén

Hennes musik har spelats flitigt på radiostationer runt om i landet och det senaste albumet Större rosades av både kritiker och fans. Med sin fantastiska tolkning av Edith Södergrans poesi i SVT:s Helt Lyriskt råder det inga tvivel om att Molly Sandéns artistsaga bara har börjat.

Under 2018 släpptes hennes tredje album Större, vilket också är det första albumet helt på svenska. Låtarna skrevs och producerades på mindre än ett år och är enligt sångerskan en känslomässig resa av det hon genomgått under den perioden. Det kritikerrosade albumet spelades över 70 miljoner gånger på musiktjänsten Spotify, vilket gjorde henne till Sveriges mest streamade svenska kvinnliga artist samma år.

På scen Lördag 29 juni

Smith_Thell_1_low.jpg

Smith and Thell

Det var passionen för konst, skapande och akustiskt baserad musik fick Maria Jane Smith och Victor Thell från Helsingborg att starta ett gemensamt musikprojekt. Det blev Smith and Thell - som med inspiration från stora namn som Björk, Mumford and Sons, Alanis Morisette och Bon Iver debuterade med singeln Hippie Van 2014 .2017 släpptes debutalbumet Soul Prints.

Dessförinnan har duon bland annat fått ärofyllda utmärkelser som Årets artist på Denniz Pop Music Awards samt landat ett skivkontrakt i USA. Som om inte detta vore nog är Smith and Thell dessutom några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare. Det unika country-influerade popsoundet i kombination med meningsfulla och djupa texter har visat sig gå hem bland en bred publik. Under våren har låten Forgive me friend toppat listor på bland annat Spotify och Svensktoppen, och miljontals människor världen över har trängts på dansgolven.

På scen fredag 28 juni

Eagle-Eye-Cherry_Press1.jpg

Eagle-Eye Cherry

Eagle Eye Cherry föddes 1968 i Stockholm. Familjen, som under 1970-talet bodde i Farstorp utanför Hässleholm, var musikalisk. Pappa Don Cherry var jazzmusiker och halvsystern Neneh Cherry är sångare. Vid 14 års ålder gick flytten till New York City, där Eagle Eye så småningom kom in på High School of performing arts. Efter faderns död 1995 flyttade sångaren tillbaka till svensk mark för att satsa helhjärtat på musiken. Debutsingeln Save tonight släpptes den 23:e november 1997.

Låten som består av endast fyra ackord, blev snabbt populär i Sverige och Skandinavien. Sommaren 1998 var den USA:s mest spelade på radio och snart hade singeln sålt platina.Efter flera års turnerande tog Eagle Eye Cherry en paus från det hektiska livet som popstjärna. Under tiden arbetade han med att skriva musik och ta sig tid för vänner och familj. Längtan efter att stå på scen blev emellertid för stor och under maj 2018 kom han tillbaka med singeln Streets of you.

På scen lördag 29 juni

Pressbild-hoest-2018.JPG

Pernilla Andersson

Låtskrivaren, producenten och musikern Pernilla Andersson gedigna intresse för musikproduktion växte fram under mitten av 80-talet i Kristianstad. När Michael Jacksons album Thriller spelades för första gången, var det inte bara de välskrivna låtarna och den säregna rösten som fascinerade artisten, utan den genomtänkta helheten i albumets produktion. 15 år senare var hon den första kvinnliga producenten på ett större skivbolag.

1999 släppte Pernilla Andersson sitt första album och har sedan dess gett ut 10 skivor som soloartist. Den 44-åriga singer-songwritern har dessutom varit förband för stjärnor som Eagles, Joshua Radin och Katie Melua. 2013 tilldelades hon Sir George Martin Music Award och har blivit grammisnominerad två gånger som ”Årets kompositör” och ”Årets Artist”. På Torsjö får vi äran att njuta av hennes fantastiska artisteri och konstnärsskap, som gång på gång får fina recensioner av såväl besökare som av kritiker.

På scen lördag 29 juni

635A6273.jpg

Renaida

Renaida Kebyera Braun föddes 1997 i Tanzania och är uppvuxen i Nyköping. Efter gymnasieexamen 2016 blev hon upptäckt i Idol där hon tog den annars så hårda juryn med storm. Med hennes unika och kraftfulla röst och karismatiska personlighet hamnade hon till slut på en sjätteplats i Sveriges största musiktävling.

Sedan dess har hon gjort succé som prinsessan Safa i musikalen Äventyret Aladdin, där hon spelat mot bland andra Claes Malmorg och Markoolio. 2018 var hon med i Melodifestivalen med låten All the feels, som via andra chansen gav henne en finalplats på Friends Arena. Efter fjolårets lyckade sommarturné är Renaida aktuell i den andra säsongen av TV4:s satsning Stjärnornas Stjärna.

På scen fredag 28 juni

Henrik5.2.jpg

Henrik Henriksson

För 50-årige Henrik Henriksson från Hässleholm har musiken alltid varit en stor del av livet. Tidigare har han spelat gitarr och sjungit i soulbandet OnQ, som med bland Mike Watson och Sanne Salomonsen har gjort ett flertal spelningar både i och utanför Hässleholm. Nu är Bjärnumssonen aktuell med sitt nya soloalbum Lungs som spelats in under hösten i Malmö:
– Det känns helt rätt! Jag kan verkligen stå för den nya plattan, säger Henrik och beskriver sin musik som en blandning av pop, soul och country.

Fredagen den 28 juni kommer han till Torsjö för sin första festivalspelning som soloartist.
– Det blir spännande. Det är något helt annat att spela sin egen musik och jag hoppas att folk tar till sig av den, säger Henriksson. Med sig på scen har han ett gäng talangfulla musiker från Malmö som tillsammans lovar publiken härlig stund:
– Vi ska ge allt vi har!

På scen fredag 28 juni