Det började som en galen idé

En dag för snart sex år sedan plingade det till i Mats Gunnarssons telefon. Svågern Jonas Johansson hade fått nys om ett område som skulle passa perfekt för den musikfest de så länge pratat om att arrangera.

Han pratade om Lilla Torsjö; ett gammalt grustag utmed riksväg 21 strax väster om Tyringe. Med åren har området förvandlats till en naturlig amfiteater med böljande mark, grönskande skog och glittrande vatten. Det var ingen tvekan; Lilla Torsjö var perfekt för ett festivalarrangemang.

Och så sattes bollen i rullning. 2014 var första året för Torsjö Live och artister som Daniel Adams Ray, Edda Magnason och Bo Kaspers Orkester stod på den stora scenen, belägen i den lilla dal som utformats av arbetet i det som förr var ett grustag. Målgruppen var den mogna publiken, där folkkära musiker, utsökt mat och bekvämlighet stod i fokus. 

Festivalen blev en succé och året efter utökades festen till två dagar. Eventkoordinatorn Louise anställdes och nya folkkära artister bokades. Idag är festivalen inne på sitt femte år och målet är att fortsätta växa.