Gunnar Wetterberg introducerar nytt festivalkoncept

Gunnar Wetterberg gör historisk invigning av nytt festivalkoncept


Gunnar-Wetterberg-Torsjö-Live-Festival-Talks.jpg

Många känner nog igen den karismatiske historikern Gunnar Wetterberg från SVT-programmet Fråga Lund och ikväll gör han upp om förstaplatsen i På Spåret. Fredagen den 28:e juni kommer han till trädgården i Torsjö för att inviga vårt nya, informativa koncept: Torsjö Live Talks. 


Ikväll klockan 20 ställer programledaren Kristian Luuk den klassiska På Spåret-frågan ”Vart är vi på väg?”. En av finalisterna som så snabbt som möjligt ska svara på frågan är historikern och föreläsaren Gunnar Wetterberg, som tillsammans med journalisten Parisa Amiri debuterat i SVT-klassikerns 29:e säsong.  


Många har nog sett den 66-årige skåningen i programmet Fråga Lund, där tittare får svar på mer eller mindre märkliga frågor. Tidigt gjorde han succé med sina detaljrika anekdoter, där han med sin engagerade inlevelseförmåga lyckades förmedla kunskap om vår historias viktigaste höjdpunkter. 


Wetterbergs meritlista kan göras lång. Han har blivit flerfaldigt belönad för sin enorma kunskapstörst, bland annat Kunskapspriset 2008, och arbetat som ambassadör i Vietnams huvudstad Hanoi. Nu senast har han fångat Skånes 14000-åriga historia i tre böcker på över 2000 sidor. 


Den 28:e juni inviger Gunnar Wetterberg Torsjö Lives nya koncept: Torsjö Live Talks. På en tredje scen som kommer att ställas upp i trädgården, tar han med oss på en historisk resa genom Skånska skogar och miljöer. Varmt välkomna!


Mats Gunnarsson