Senaste artistsläppet avslöjas i direktsändning

Pernilla Andersson klar för Torsjö Live!

Pressbild-hoest-2018.JPG

Det var jubel och applåder i P4 Kristianstads studio när festivalgeneral Mats Gunnarsson i direktsändning avslöjade Torsjö Lives senaste artistsläpp: Kristianstadsdottern Pernilla Andersson.

Låtskrivaren, producenten och musikern Pernilla Anderssons gedigna intresse för musikproduktion växte fram under mitten av 80-talet i Kristianstad. När Michael Jacksons album Thriller spelades för första gången, var det inte bara de välskrivna låtarna och den säregna rösten som fascinerade artisten, utan den genomtänkta helheten i albumets produktion. 15 år senare var hon den första kvinnliga producenten på ett större skivbolag.

1999 släppte Pernilla Andersson sitt första album och har sedan dess gett ut 10 skivor som soloartist. Den 44-åriga singer-songwritern har dessutom varit förband för stjärnor som Eagles, Joshua Radin och Katie Melua. 2013 tilldelades hon Sir George Martin Music Award och har blivit grammisnominerad två gånger som ”Årets kompositör” och ”Årets Artist”. 

Förutom att skriva och producera musik har Andersson även agerat mentor åt unga kvinnor som försöker ta sig fram i musikbranschen. Under våren gick hon ut med att hon startat en stiftelse som syftar till att uppmärksamma kognitiva hjärnsjukdomar. De som följer henne på Instagram har kunnat ta del av hennes öppenhjärtliga reflektioner kring sin pappas Alzheimersdiagnos, vilket också har speglats i hennes senaste album Snön faller tyst över Garbo. Albumet, som fått flera fina recensioner, har enligt sångerskan kommit till under den tid i livet som är både fantastisk och fruktansvärt smärtsam. 

Lördagen den 29:e juni intar Pernilla Andersson scenen i Torsjö. Där får vi äran att njuta av hennes fantastiska artisteri och konstnärsskap, som gång på gång hyllas av såväl besökare som kritiker.


Mats Gunnarsson