Stjärnduo får Torsjö att dansa

Smith and Thell till Torsjö Live

Med superhiten Forgive me friend har Smith and Thell toppat listor på bland annat Spotify och Svensktoppen. Dessutom har de fått flera prestigefyllda utmärkelser för sin unika countryinfluerade popmusik. Fredagen den 28:e juni kommer de till Torsjö Live för att få hela publiken att gunga!

Smith-and-thell-3.png

För drygt tio år sedan fick Victor Thell upp ögonen för Maria Jane Smiths musikaliska talang på ett musikevenemang i hemstaden Helsingborg.  Passionen för konst, skapande och akustiskt baserad musik förde dem sedan samman i ett gemensamt musikprojekt. Det blev Smith and Thell - som med inspiration från stora namn som Björk, Mumford and Sons, Alanis Morisette och Bon Iver, debuterade med singeln Hippie Van 2014.

2017 släppte de debutalbumet Soul Prints. Dessförinnan har duon bland annat fått ärofyllda utmärkelser som Årets artist på Denniz Pop Music Awards och New international artist of the year på Los Angeles Music Awards samt landat ett skivkontrakt i USA. Som om inte detta vore nog är Smith and Thell dessutom några av Sveriges mest eftertraktade låtskrivare. Stjärnor som Molly Sandén (som också kommer till Torsjö i år), Danny Saucedo, Darin och Alan Walker har fått hits skrivna av helsingborgarna.

Det unika country-influerade popsoundet i kombination med meningsfulla och djupa texter har visat sig gå hem bland en bred publik. Under våren har låten Forgive me friend toppat listor på bland annat Spotify och Svensktoppen, och miljontals människor världen över har trängts på dansgolven. Nu jobbar de på sitt andra album samtidigt som en landsomfattande turné ligger framför dem.  

Fredagen den 26/6 får de publiken att gunga på Torsjö Live. Häng med!

Kom i stämning! Forgive me Friend med Smith and Thell och stepdansgruppen Swedish Jam Factory

Mats Gunnarsson