Hässleholmsstjärna kör solo

Henrik Henriksson till Torsjö Live

Det är inte första gången sångaren och gitarristen Henrik Henriksson ställer sig scen i Torsjö.  Tidigare har vi sett honom med Hässleholmsbandet OnQ där stjärnor som Sanne Salomonsen och Mike Watson gästat. Fredagen den 28:e juni välkomnar vi honom än en gång – nu som soloartist.

För 50-årige Henrik Henriksson från Hässleholm har musiken alltid varit en stor del av livet. Tidigare har han spelat gitarr och sjungit i soulbandet OnQ, som med bland Mike Watson och Sanne Salomonsen har gjort ett flertal spelningar både i och utanför Hässleholm. Länge har han känt en längtan efter något eget och 2010 släppte han sitt debutalbum.

Henrik5.2.jpg

Nio år senare är Bjärnumssonen aktuell med sitt nya soloalbum Lungs som spelats in under hösten i Malmö:
– Det känns helt rätt! Jag kan verkligen stå för den nya plattan, säger Henrik och beskriver sin musik som en blandning av pop, soul och country. Titelspåret ligger sedan några veckor tillbaka uppe på streamingtjänster som Spotify och spelas flitigt på Sveriges Radio P4. Låten handlar om vikten av att lyfta varandra när den andre har det svårt.

När Henrik Henriksson inte står på scen arbetar han som musiklärare på Ängdala skolor i Höllviken. Det var kärleken som för två år sedan fick honom att flytta söderut efter drygt tre decennier i Hässleholm. Fredagen den 28 juni kommer han dock tillbaka för sin första festivalspelning som soloartist.
– Det blir spännande. Det är något helt annat att spela sin egen musik och jag hoppas att folk tar till sig av den, säger Henriksson. Med sig på scen har han ett gäng talangfulla musiker från Malmö som tillsammans lovar publiken härlig stund:
– Vi ska ge allt vi har!

 

Mats Gunnarsson