Sveriges klarast lysande soulstjärna klar för Torsjö

Renaida till Torsjö Live

Hon slog igenom i Idol 2016 och är nu aktuell i TV4:s jättesatsning Stjärnornas Stjärna. På premiäravsnittet i lördags gjorde hon succé med sin tolkning av Kiss Heaven’s on fire. Fredagen den 28:e juni kommer Sveriges kanske mest lovade souldrottning Renaida till Torsjö Live!

635A7066.jpg

Renaida Kebyera Braun föddes 1997 i Tanzania och är uppvuxen i Nyköping. Efter gymnasieexamen 2016 blev hon upptäckt i Idol där hon tog den annars så hårda juryn med storm. Med hennes unika och kraftfulla röst och karismatiska personlighet hamnade hon till slut på en sjätteplats i Sveriges största musiktävling.

Sedan dess har det rullat på för den 22-åriga sångerskan, som beskrivits som den klarast lysande soulstjärnan i landet. Hon har gjort succé som prinsessan Safa i musikalen Äventyret Aladdin, där hon spelat mot bland andra Claes Malmorg och Markoolio. 2018 var hon med i Melodifestivalen med låten All the feels, som via andra chansen gav henne en finalplats på Friends Arena.

Efter fjolårets lyckade sommarturné är Renaida aktuell i den andra säsongen av TV4:s satsning Stjärnornas Stjärna. Tillsammans med välkända namn som Plura, Andreas Lundstedt och Shirley Clamp antar hon sig utmaningen att framföra nummer i ett flertal olika musikstilar som sedan röstas vidare av publiken i TV-sofforna. Fredagen den 28:e juni får vi se henne live på scen i Torsjö.

Renaida uppträder med "Heaven's on Fire" i premiären av Stjärnornas Stjärna 2019 Svenska artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.
Mats Gunnarsson