Het sommar väntar för Sveriges bästa liveband

Hoffmaestro kommer till Torsjö

Få band har förmågan att få igång sin publik på samma sätt som Hoffmaestro. Med en enorm portion energi i såväl låtar som gruppdynamik har de genom åren lyckats etablera sig som en av de största och mest populära liveakterna i Sverige. 

HOFFMAESTRO-Fotocredd-Andreas-Lonngren_1.jpg

Karriären tog fart när generationsfilmen Stockholm Boogie hade biopremiär 2005. Då stod elvamannabandet för allt från manuskript och regi till soundtrack. Ledmotivet Desperados gjorde succé och året efter kom singeln Your Dad som belönades med en grammisnominering. 2008 släpptes debutalbumet the Storm med låten Highway Man, som nu är en av bandets mest spelade låtar.

Med hela sju månader på Svensktoppen 2011 blev deras låt Memories in blue en riktig långdragare. Samma år lät de sina fans medverka i låtskrivandet till förmån för Musikhjälpen. Över 1100 personer bidrog med allt från dragspel till bebisjoller, som sedan mixades ihop och blev låten Your Ways.

Musiken skrider över flera genrer och beskrivs som en villkorslös blandning av bland annat soul, ska, country, hip-hop och folkrock. För bandet är det viktigt att materialet ska vara enkelt att ta till sig. Deras över 100 000 000 streams på Spotify torde ses som en god måttstock för att de lyckats. 

Trots förra årets värmerekord, spår Hoffmaestro nu en hetare sommar än någonsin. Flera spelningar är inbokade och på fredagen den 28:e juni får vi se dem sprida glädje över hela Torsjö!

Mats Gunnarsson