Molly Sandén intar Torsjö

Hon är landets mest streamade kvinna

Hennes musik har spelats flitigt på radiostationer runt om i landet och det senaste albumet Större rosades av både kritiker och fans. Med sin fantastiska tolkning av Edith Södergrans poesi i SVT:s Helt Lyriskt råder det inga tvivel om att Molly Sandéns artistsaga bara har börjat. I sommar får vi se henne framföra hits som Sand, Rygg mot Rygg och Större på stora scenen i Torsjö!

Molly_Sanden_webb.jpg

Molly Sandén slog i genom i Junior Eurovision Song Contest 2006 i Bukarest där hon kom trea med den egenkomponerade låten Det finaste någon kan få. Tre år senare debuterade hon i Melodifestivalen med låten Så vill stjärnorna som tog henne direkt till finalen i Globen. Sedan dess har det rullat på för den 26-åriga sångerskan från Stockholm, som förutom musiken också röstskådespelat i ett flertal animerade filmer och varit programledare för insamlingssatsningen Musikhjälpen.

Under 2018 släppte Molly Sandén sitt tredje album Större, vilket också är hennes första album helt på svenska. Låtarna skrevs och producerades på mindre än ett år och är enligt sångerskan en känslomässig resa av det hon genomgått under den perioden. Det kritikerrosade albumet spelades över 70 miljoner gånger på musiktjänsten Spotify, vilket gjorde henne till Sveriges mest streamade svenska kvinnliga artist samma år.

Tidigare i år kunde vi se Molly Sandén i SVT:s nya programsatsning Helt lyriskt, lett av Fredrik Lindström, där kända svenska artister tonsätter och framför några av våra största poeters viktigaste verk. Det var en beslutsam Molly Sandén som tog sig an utmaningen att tolka Edith Södergrans Vierge Moderne – den moderna jungfrun – något som möttes av hyllningar från såväl tittare som kritiker.

Under våren 2019 fortsätter hennes albumturné som inte enbart fått fina recensioner för musiken, utan också för artistens unika förmåga att få hela publiken att känna sig inkluderad. Lör dagen den 29:e juni intar hon stora scenen på Torsjö Live

Torsjö Live