En lovande klassiker

Singer-songwritern Nicky William till Torsjö Live

Med sin djupa stämma och sina erfarna texter är Nicky William på god väg att göra sig ett namn inom den svenska singer/songwriter-scenen. Nu är han albumaktuell och ger sig ut på en kritikerrosad turné i hela Sverige. Fredagen den 28:e juni kommer han till Torsjö Live!

nickyWilliam_Press.jpg

Musiken var blev tidigt en del av 24-årige Nicky Åslunds liv när föräldrarna hemma i Oxelösund introducerade honom för stora stjärnor inom alla möjliga genrer. Med inspiration från namn som Patti Smith, Bob Dylan, Joni Mitchell och Nick Cave utvecklade Nicky Åslund så småningom ett moget sound med en röst som liknats vid rocklegenden Johnny Cash.

Blott 20 år gammal släppte Oxelösundaren debut-EP:n Upwards 2015. Ett par år senare väntade ett samarbete med sångaren i indiepopbandet Popsicle, Andreas Mattsson. Med artistnamnet Nicky William, en kombination av sångarens för- och mellannamn, släpptes för drygt ett och ett halv år sedan debutalbumet Set your loved ones free, we have you surrounded.

Artisten har hyllats för sitt förträffliga låtsnickeri, som med sin varma själ tar ett fast grepp om lyssnare och publik från första stund. Det finns en bakomliggande melankoli i sångarens effektiva gitarrspel och djupa, lågmälda stämma som inte glöms i första taget. De uttrycksfulla och mogna texterna ger känslan av att det är en människa med en stor dos livserfarenhet som ligger bakom dem.

Under våren är Nicky William högaktuell med spelningar på flera ställen i landet. Fredagen den 28:e juni intar han scenen i Torsjö för att bjuda publiken på en stämningsfull och minnesvärd konsert.

Mats Gunnarsson