Han avslutar med en storslagen festivalfinal

Familjen till Torsjö Live

Under mitten av 00-talet var Hässleholm ett mini-mecka för elektronisk musik. Här reste sig Familjen, som för drygt tio år sedan slog igenom med elektroniska danspärlor som Det snurrar i min skalle och Det var jag. Lördagen den 29:e juni avslutar han Torsjö Live med en storslagen festivalfinal.

Familjen_press-2017-foto-Patricia-Reyes.jpg

Mannen bakom Familjen är Hässleholmsfödde Johan T Karlsson, som tidigt började utforska sin musikalitet på Perrong 23 och det kulturella aktivitetshuset Markan i hemstaden. Den svängiga och välartikulerade göingeskånskan blev snart hans signum i elektropopens melodiska refränger och så småningom flyttade han till huvudstaden där karriären tog fart.

Med superhiten Det snurrar i min skalle vann han år 2007 en grammis för bästa musikvideo. Samma år utsågs videon till en av världens 50 bästa av publikationen Pitchfork. Året därpå var Johan T Karlsson förband till rockgruppen Kent och gav sig ut på egen turné. 2014 var han en av sju deltagare i TV4:s omåttligt populära Så mycket bättre. 

Succén följdes av sex år i skuggan vilket gav hässleholmssonen tid att producera musik åt bland andra Tove Styrke. Han blev dessutom pappa för andra gången vilket kom att påverka skapandet av det senaste albumet Kom. I albumet som släpptes 2018 lägger han fest och förälskelse åt sidan för att förmedla ett medvetet och eftertänksamt budskap om en värld i obalans. Skivan möttes av fina recensioner och Familjen begav sig återigen ut på turné.

I sommar gör turnén ett stopp i hemkommunen tillsammans med hässleholmaren Andreas Tilliander på syntheziser och Ninsun Poli på sång. Med Familjens dansanta elektropop förväntas lördagen den 29:e juni en storslagen final på Torsjö Live 2019.

Familjens Rök och Speglar, regisserad av Jimmy Olsson. Videon är inspelad analogt och är en hommage till Depeche Mode.

Mats Gunnarsson