En pionjär inom svensk soulpop

Titiyo till Torsjö Live!

Hon har kallats en pionjär inom svensk soulpop och gjort sig populär genom sin experimentella mix bland flera olika musikgenrer. Förra året blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame och släppte singeln Som Ingenting. I år ger hon sig ut på en efterlängtad sverigeturné och den 28:e juni kommer hon till Torsjö Live!

Listan över Titiyo Jahs karriär kan göras lång. För 30 år år sedan släppte hon sin debutsingel Talking to the man in the moon som belönades med en grammis för årets nykomling. 2001 slog hon igenom med låten Come Along, som skrevs och producerades tillsammans med Jocke Berg från Kent och Peter Svensson från the Cardigans. Det lite rockigare soundet tog låten till topplistor världen över. 

Under karriären har hon hunnit med sex fullängdsalbum, mottagit ytterligare tre grammisvinster och kallats för en svensk Aretha Franklin. Dessutom har hon experimenterat med flera olika musikstilar och spännande samarbeten, vilket nu gjort henne till en av landets mest folkkära artister. 

För tre år sedan gav Titiyo för första gången ut musik på svenska. Hennes senaste album 13 gården som hyllats med superlativ fick henne att efter sju års paus ge sig ut på en sverigeturné. Nu är hon aktuell med singeln Som Ingenting och tar sig återigen ut på spelningar i landet. Fredagen den 28:e juni kommer hon till Torsjö Live och utlovar ett varmt och personligt framträdande.

Mats Gunnarsson