Han intar festivalscenen på hemmaplan

Mattias Olofsson från Bjärnum ser fram emot Torsjö Live

1-1_low.jpg

Efter drygt 15 år i musikbranschen kände Bjärnumsfödde Mattias Olofsson att det var dags för ett efterlängtat soloprojekt. I slutet av maj släpper han sitt debutalbum och i sommar är det dags för första festivalspelningen som soloartist - i hemkommunen förstås.

– Ända sedan jag släppte min första singel som soloartist har jag velat spela på hemmaplan, säger en förväntansfull Mattias Olofsson som på lördagen den 29:e juni intar scenen på Torsjö Live. Det är emellertid inte första gången Bjärnumssonen står på scen i större sammanhang. Tidigare har han bland annat varit med i revyer och musikaler, spelat en av huvudrollerna i Rock of Ages och varit med i flera uppsättningar med bland andra Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. Nu bor han i Stockholm med sin familj där han frilansar som musiker och låtskrivare. 

Hela tiden har en längtan om att släppa eget material funnits med. 2017 var tiden inne och debutsingeln Jag svarar ja släpptes. Nu är Mattias Olofsson aktuell med sitt första album som kommer om drygt en månad. Musiken har tydliga influenser får 90-talets pop. Låtarna sjungs på skånska, något som hela tiden varit självklart för 36-åringen:
– Det blir inte jag om jag inte får sjunga på min egen dialekt. Jag vill leverera något jag verkligen menar.

Sångaren hämtar inspiration från små bekymmer och ljusglimtar i vardagslivet. Han tror att många kan känna igen sig i hans positiva betraktelser.
– Jag är en glad och kärleksfull person, så det känns naturligt för mig att min musik ska vara upplyftande och svängig.

Framträdandet på Torsjö Live blir minst sagt lokalt. Alla på scen är nämligen hemmahörande i Norra Skåne:
– Vi blir ett femmannaband och de är de bästa musikerna i regionen, säger Mattias Olofsson som på scen lovar god stämning och svängig musik.
– Det blir fullt ös och jag ser verkligen fram emot det


Om Mattias Olofsson själv får välja…

2-1_low.jpg


Skåne vs. Stockholm
– Gillar verkligen blandningen av båda och har skrivit en låt om min kärlek till Stockholm, men är så mycket Skåne i mig får bli Skåne såklart om jag måste välja:)

Skriva musik vs. Spela musik
– Spela musik jag själv har skrivit får det bli. Omöjligt att välja.

Filmmusik vs. Musikfilm
– Älskar musikfilmer som Ray, Bohemian Rhapsody och Across the universe.

80-tal vs. 2010-tal
– När det kommer till musik så 80-talet alla dagar i veckan

Intimkonsert vs. Festival
– Festival!

Mats Gunnarsson