Hon sjunger för publiken - bland publiken

Stjärnskottet Hildur Höglind kör pop up-framträdande på Torsjö Live

Karlskrona+13.jpeg

23-åriga Singer-songwritern Hildur Höglinds musikkarriär har fått en lysande start och hon går en lovande framtid till mötes. Med flera fina utmärkelser i bagaget för sin originella och känslofyllda musik väntar nu EP-släpp, musiktävling i New York och sist – men definitivt inte minst – flera pop-up-framträdanden på Torsjö Live!

Hildur Höglinds musikaliska resa tog sin början i Johannishus, ett par mil utanför Karlskrona. Hennes förtrollande mjuka och säregna röst tillsammans med ett proffsigt låtsnickeri har varit en vinnande kombination; Stimstipendiet, Blekinges kulturpris samt första plats i P4-nästas regionfinal är blott ett fåtal av singer-songwriterns meriter.

Musiken kan liknas vid ett atmosfäriskt möte mellan soft pop och folk där texter och känslor ges extra stort utrymme. När Hildur Höglind berör ämnen som hjärtesorg, psykisk ohälsa och existensiella frågor lämnas ingen oberörd. Inspirationen till de välskrivna låtarna får hon främst från litteratur, drömmar, känslor och möten med människor. 

Nu är Hildur Höglind aktuell med singeln Further Apart, som efter bara några dagar på streamingtjänsten Spotify fått över tusen streams, och i sommar släpps en ny EP. Som om inte det vore nog är hon dessutom nominerad i den internationella musiktävlingen Independent Music Awards som avgörs i New York den 21-22 juni. Strax efter väntar ett besök på Torsjö Live, där hon underhåller både på scen och ute bland besökarna.

Mats Gunnarsson