Personligt och intimt när hon ställer sig på scen

Jennie Abrahamson till Torsjö Talks

Jennie_Abrahamsson.jpg

Med sina snart 30 år i musikbranschen har sångerskan Jennie Abrahamson blivit en artist att räkna med. Den 28:e juni kommer hon till Torsjö Live för att - som hon själv säger - ”ge låtarna en omgång”.

Jennie Abrahamsons musikaliska karriär började redan i 13-årsåldern när hon samarbetade med Mikael Häggström och Johannes Berglund i Umeå-bandet Paddington. Hon var också en del av countryrockbandet Yukon AK samt triphopbandet Heed. 2007 debuterade hon som soloartist med albumet Lights. Därefter har hon skiva efter skiva arbetat fram ett unikt och trollbindande sound. 

Det senaste albumet Reverseries släpptes i början av 2017 och gav sångerskan en P3-guldnominering som Året Pop. Varje låt på den nya skivan välkomnar lyssnaren till en ny, drömsk och storslagen värld vilket gav henne 10 av 10 stjärnor i Sonic Magazines hyllningsrecension. Sedan dess har Jennie Abrahamson bland annat varit på turné i Europa, spelat med den brittiske sångaren Peter Gabriel och varit delaktig med Hans Ek orkestersatsning Bowie in Berlin. 

Nu är sångerskan aktuell med ny sverigeturné. Denna gång är hon själv, vilket gör att hon plockat fram de viktigaste elementen i sina storslagna och svävande låtar. Det blir ett avskalat och intimt framträdande där musik varvas med personliga berättelser och anekdoter från livet allt framfört på Torsjö Lives trädgårdsscen, Torsjö Talk.

Mats Gunnarsson