Vad får det lov att vara?

Årets festival meny är snart officiell

Redan innan gänget bakom Torsjö Live arrangerat sin första festival var konceptet glasklart:   det ska vara underhållning och upplevelser för alla sinnen. Idén har sedan dess varit att erbjuda en festivalmeny som lagas och serveras av människor med genuin passion för mat och dryck. Med en månad kvar till festivalen är årets meny snart äntligen officiell.

Madlén Sjögaard på Café Madrix står för fikat på Torsjö Live.

Madlén Sjögaard på Café Madrix står för fikat på Torsjö Live.

Maten har alltid varit en viktig del av tankarna bakom Torsjö Live. Målet är att servera rätter av bästa kvalitet, gjorda med omsorg och av lokala råvaror. Vid sin sida har festivalledningen sedan starten haft stjärnduon Tomas Gustafsson och Daniel Pembert; två kockar vars meritlistor kan göras långa. Tillsammans har de erfarenheter från Nobelmiddagen, kock-OS och större företagsevent. Nu är det alltså dags för deras sjätte festival i de nordskånska skogarna.
– Vi ser alltid fram emot att jobba på Torsjö Live. Det är trevligt med mycket folk runt sig och med fantastisk livemusik i bakgrunden, säger Daniel Pembert som delar med sig av några av årets smakrika nyheter:
– Vi kommer ha kockar som grillar framför besökarna, så att de kan få färsk mat från grillen direkt på tallriken.

Även Torsjö Lives klimatsmarta satsning speglas i årets meny; samtliga råvaror kommer från Skåne och är antingen kravmärkta eller ekologiska. Tallrikar och bestick är tillverkat av material som går att återvinna.
– Det blir en fräschare smakupplevelse i år, helt enkelt! säger Daniel Pembert.

En annan som gör ett kärt återbesök på Torsjö Live är Madlén Sjögaard och Café Madrix i Hässleholm. För andra året i rad står de för kaffeserveringen på området med ett utökat festivalcafé. Större utbud av bakverk, praliner och lakrits, mer personal på plats och ett större tält med mysiga sittplatser utlovas också. Caféet, som för några månader sedan flyttat till en mysig lokal på Stortorget i Hässleholm, har belönats med flera ärofyllda utnämningar i White Guide Café som årligen listar Sveriges bästa caféer.

Mats Gunnarsson