Tillsammans skapar vi vårt Hässleholm

Sjätte året med Hässleholms kommun som huvudsponsor

Allt sedan Torsjö Live för första gången slog upp grindarna till premiärfestivalen 2014, har Hässleholms kommun funnits med som huvudsponsor. Festivalen är ett av alla de evenemang som gör kommunen till en attraktiv mötesplats för en bred allmänhet. Stödet ger en positiv förutsättning för en klimatpositiv familjefestival, där musik, konst och mat möts i blomstrande sommarnatur.

Det som förr var ett grustag utanför Västra Torup i Hässleholms kommun, är nu ett område av vackra, böljande kullar omsvepta av grönskande sommarskog. I slutet av juni förvandlas det natursköna området till en myllrande mötesplats för musikälskande festivalbesökare som spänner över flera generationer. Stora namn som Earth Wind and Fire, Dire Straits experience och Bonnie Tyler liksom svenska stjärnor som Wilmer X, Carola och Bo Kaspers orkester har genom åren haft uppskattade spelningar här.

Festivalen lockar både nya och återvändande besökare till vår kommun och ger chans för fler att upptäcka och uppleva kultur, natur, kreativitet och företagsanda som finns här. “
— Stefan Larsson, tillväxtchef på Hässleholms kommun

Hässleholms kommun tar varje år beslut om att sponsra större evenemang, kulturfrämjande aktiviteter och idrottare på elitnivå. Gemensamt för dem alla är att de på olika sätt stärker Hässleholms kommun som en attraktiv plats att besöka eller bo på.
– Torsjö Live har över åren alltmer utvecklats till en sommarfest och upplevelse för människor i alla åldrar. Festivalen lockar både nya och återvändande besökare till vår kommun och ger chans för fler att upptäcka och uppleva kultur, natur, kreativitet och företagsanda som finns här. Torsjö Live är ett av många varumärken som vi hässleholmare är stolta över"

För Torsjö Live innebär stödet från Hässleholms kommun en god utgångspunkt för fortsatt arbete med musikfestivalen för hela familjen ute i de nordskånska skogarna.

DSC02132-3.jpg
Mats Gunnarsson