Torsjö Live öppnar inför 2019 upp en tredje, mer intim, scen i trädgården. Här kommer att bjudas på tankeväckande och engagerade talks av intressanta föreläsare. Med en trevlig musikalisk inramning vill vi ge både underhållning och kunskap.  

 

Läs mer om våra talare 2019

Gunnar-Wetterberg-Torsjö-Live-Festival-Talks.jpg

Gunnar Wetterberg

Många har nog sett den 66-årige skåningen i programmet Fråga Lund, där tittare får svar på mer eller mindre märkliga frågor. Tidigt gjorde han succé med sina detaljrika anekdoter, där han med sin engagerade inlevelseförmåga lyckades förmedla kunskap om vår historias viktigaste höjdpunkter.

Wetterbergs meritlista kan göras lång. Han har blivit flerfaldigt belönad för sin enorma kunskapstörst, bland annat Kunskapspriset 2008, och arbetat som ambassadör i Vietnams huvudstad Hanoi. Nu senast har han fångat Skånes 14000-åriga historia i tre böcker på över 2000 sidor.

Den 28:e juni inviger Gunnar Wetterberg Torsjö Lives nya koncept: Torsjö Live Talks. På en tredje scen som kommer att ställas upp i trädgården, tar han med oss på en historisk resa genom Skånska skogar och miljöer.

Jennie_Abrahamsson.jpg

Jennie Abrahamson

Det senaste albumet Reverseries släpptes i början av 2017 och gav sångerskan en P3-guldnominering som Året Pop. Varje låt på den nya skivan välkomnar lyssnaren till en ny, drömsk och storslagen värld vilket gav henne 10 av 10 stjärnor i Sonic Magazines hyllningsrecension. Sedan dess har Jennie Abrahamson bland annat varit på turné i Europa, spelat med den brittiske sångaren Peter Gabriel och varit delaktig med Hans Ek orkestersatsning Bowie in Berlin.

Nu är sångerskan aktuell med ny sverigeturné. Denna gång är hon själv, vilket gör att hon plockat fram de viktigaste elementen i sina storslagna och svävande låtar. Det blir ett avskalat och intimt framträdande där musik varvas med personliga berättelser och anekdoter från livet allt framfört på Torsjö Lives trädgårdsscen, Torsjö Talk.

På scen fredag 28 juni

Kimberly.jpg

Kimberly Nicholas

Enligt hållbarhetsexperten Kimberly Nicholas är ett samhälle utan utsläpp möjligt – och något vi kan uppleva under vår livstid. Hon växte upp på familjens vingård i Sonoma County i nordvästra Kalifornien. Här kom hon i kontakt hon med det som sedan kom att bli hennes karriär – forskning om hållbara jordbrukssystem som gagnar såväl population som ekosystem.

Kimberly Nicholas kommer till Torsjö Talks scen för att berätta mer om ett nollutsläppsamhälle och kopplingen mellan människa, natur och klimat. Hon kommer också introducera och inspirera till möjliga lösningar på klimatkrisen.
– Publiken kommer också få ställa frågor, avslutar Kimberly Nicholas, som ser fram emot att möta besökarna på festivalen.

På scen lördag 29:e juni

20181116_Sofia_A%CC%8Astro%CC%88m_hlmgala_0049.jpg

Mats Gunnarsson

Det var för knappt tio år sedan som Mats Gunnarsson från Vinslöv delade sin stora dröm om en musikfestival i naturnära miljö för svågern Jonas Johansson. Tre år senare köptes det gamla grustaget utanför Tyringe och året därpå var det premiär för Torsjö Live.

På lördag ställer sig allas vår festivalgeneral Mats Gunnarsson på den lilla Talks-scenen i Torsjö trädgård. Där kommer han berätta om hur det första fröet till Torsjö Live såddes och hur den framtida visionen för festivalen ser ut. Dessutom tar han upp det oundvikliga ämnet för alla landets festivalarrangörer: festivaldöden. Den ständige optimisten väljer dock att vända på uttrycket och delar i stället med sig av sina tankar om hur festivalkulturen kan hållas levande och fortsätta växa.

På scen lördag 29:e juni