Torsjö Live öppnar inför 2019 upp en tredje, mer intim, scen i trädgården. Här kommer att bjudas på tankeväckande och engagerade talks av intressanta föreläsare. Med en trevlig musikalisk inramning vill vi ge både underhållning och kunskap.  

 

Läs mer om våra talare 2019

Gunnar-Wetterberg-Torsjö-Live-Festival-Talks.jpg

Gunnar Wetterberg

Många har nog sett den 66-årige skåningen i programmet Fråga Lund, där tittare får svar på mer eller mindre märkliga frågor. Tidigt gjorde han succé med sina detaljrika anekdoter, där han med sin engagerade inlevelseförmåga lyckades förmedla kunskap om vår historias viktigaste höjdpunkter.

Wetterbergs meritlista kan göras lång. Han har blivit flerfaldigt belönad för sin enorma kunskapstörst, bland annat Kunskapspriset 2008, och arbetat som ambassadör i Vietnams huvudstad Hanoi. Nu senast har han fångat Skånes 14000-åriga historia i tre böcker på över 2000 sidor.

Den 28:e juni inviger Gunnar Wetterberg Torsjö Lives nya koncept: Torsjö Live Talks. På en tredje scen som kommer att ställas upp i trädgården, tar han med oss på en historisk resa genom Skånska skogar och miljöer.

Jennie_Abrahamsson.jpg

Jennie Abrahamson

Det senaste albumet Reverseries släpptes i början av 2017 och gav sångerskan en P3-guldnominering som Året Pop. Varje låt på den nya skivan välkomnar lyssnaren till en ny, drömsk och storslagen värld vilket gav henne 10 av 10 stjärnor i Sonic Magazines hyllningsrecension. Sedan dess har Jennie Abrahamson bland annat varit på turné i Europa, spelat med den brittiske sångaren Peter Gabriel och varit delaktig med Hans Ek orkestersatsning Bowie in Berlin.

Nu är sångerskan aktuell med ny sverigeturné. Denna gång är hon själv, vilket gör att hon plockat fram de viktigaste elementen i sina storslagna och svävande låtar. Det blir ett avskalat och intimt framträdande där musik varvas med personliga berättelser och anekdoter från livet allt framfört på Torsjö Lives trädgårdsscen, Torsjö Talk.

På scen fredag 28 juni