Torsjö-Live-Festival-Musik-Scen-artister-Dire-straight

Storyn

I norra Skåne 15 km väster om Hässleholm utmed väg 21 i den vackra skogen öppnar sig naturen i en böljande öppen kuperad gräsäng med en liten sjö. När vi första gången såg platsen blev vi hänförda och kära. Här fanns alla de naturliga förutsättningar som vi drömt om i vår vision att skapa Sveriges bästa open-air festival för livemusik; en plats där populärmusik möter natur.  Skogen, gräset och vattnet bidrar till att festivalupplevelsen blir större.

Gården Lilla Torsjö blev vårt festivalkontor och även namnet på vårt nystartade familjeföretag. Partners, syskon, barn och barnbarn blev snabbt engagerade i vår vision och har under åren utvecklats i projektet och tagit allt större ansvar i olika roller. En inre cirkel på 8 släktingar bildar ledningsgrupp och totalt är vi ca 20 engagerade familjemedlemmar.

 
Torsjö-Live-Festival-publik-scen

Inför 2019

Under sex år har vi nu utvecklat evenemanget med större publik, fler artister, större scener, övernattningsmöjligheter och sponsorer. 2018 var vädret på vår sida och nästan 9000 personer hittade till Torsjö Live Festival under de två festivaldagarna helgen efter midsommar.

Inför 2019 vill vi utveckla oss ytterligare. Förutom att boka de bästa artister och grupper vill vi bjuda på bästa kvalitet när det gäller mat, dryck, sanitet och barnaktiviteter.

Nya satsningar blir en tydligare konstprofil på evenemanget, talks; föreläsare med musikalisk inramning och inte minst en klimatsmart festival med en positivt koldioxidbalans.

Välkommen till Torsjö Live Festival 2019

Mats Gunnarsson, festivalgeneral